האם כבר קראתם את חלק הראשון של הפוסט הזה? אם לא, אני ממליצה לכם לקרוא אותו כאן, לפני שממשיכים.
בפוסט האחרון שלי כתבתי על האופן שבו אנו תופסים את הדבר הזה שאותו אנו מכנים "לעשות זאת אחרת"; מדוע התפטרנו מעבודתנו כשכירים ובחרנו בדרך שבה אנחנו יכולים לחיות את החיים שבאמת היינו רוצים לעצמנו – חיים שהם מלאים ביותר זמן ויותר אושר! בעוד שהפוסט האחרון התמקד יותר ב"למה?", הפוסט הזה יתמקד יותר ב"איך!"
שינוי תפיסה (State of Mind)
השינוי הראשון ואולי הגדול ביותר עבורנו היה השינוי התפיסתי והשינוי בנקודת המבט. קודם כל, שינוי הוא אפשרי! כן, זה שינוי גדול, במיוחד ברמת התפיסה, אבל אם אנחנו מאמינים בזה, זה אפשרי.
בנוסף לשינוי בתפיסה, אנחנו גם מאמינים שרוב מה שאנחנו עושים, והאופן שבו אנחנו מתייחסים לזה, הם עניין של בחירה. אנחנו יכולים לבחור להיות אופטימיים ולא פסימיים. אנחנו יכולים לבחור להיות מאושרים עם מה שיש לנו במקום לרצות את מה שאין לנו. אנחנו יכולים לבחור לקחת אחריות על המעשים שלנו במקום לחפש תירוצים. נכון, הגישה לא תמיד הכי קלה ליישום. למרות שברוב המקרים זה יכול להפוך את המצב מלהידמות כקשה למשהו הרבה יותר קל. בנוסף, זה עוזר לנו להתמקד במה שחשוב באמת.
בניית מסגרת
כסף הוא (לפי מה שאומרים) מה שמנהל את העולם ולכן זה היה תחום שידענו שלא יהיה מנוס אלא להקדיש לו חשיבות רבה. מכיוון שלא ידענו מה צפויה להיות רמת ההכנסות שלנו בהתחלה, רצינו קודם כול לחתוך כמה שיותר בהוצאות. גם היום, כשאנחנו מרוויחים הרבה יותר ממה שהרווחנו בהתחלה, אנו עדיין מעניקים לעניין זה עדיפות גבוהה. אנחנו רוצים לשמור כמה שיותר בצד, לאירועים בלתי צפויים, כמו גם לעתיד.
אנחנו יצאנו לדרך עם כמה חתכים כלכליים ספציפיים; ביטול הצהרונים של הילדים (כי נהיה הרבה יותר בבית מעתה והלאה), הוצאות נסיעה (כי נהיה הרבה יותר בבית מעתה והלאה) וביטוחים (בגלל אמונות האישיות).
בשלב הבא התחלנו לתקצב את ההוצאות שלנו. אני אישית מאמינה שתקצוב יכול להיות כלי נהדר. די קל ליישם את זה וזה גם יכול, אם בונים את זה נכון, לתת לנו מסגרת נהדרת שאפשר לפעול בתוכה. יש בזה המון ביטחון! אנחנו היום לא מתקצבים את כל ההוצאות שלנו, אלא מתמקדים בתחומים בהם אנו יודעים שיש לנו נטייה לבזבז. תחומי הבזבוז שמאפיינים את המשפחה שלנו הם: קניות בסופר, אוכל מהיר ומסעדות. מעניין מאוד לגלות שהכול קשור לאוכל ;-)! אצלנו השמירה על רמת הוצאות נמוכה ככל האפשר, המעקב אחרי ההוצאות שלנו והרעיון של לחשוב פעמיים לפני כל רכישה, נמצאים בראש סדר העדיפויות שלנו.
הגדרת סדרי עדיפויות
את השינויים הכלכליים שעשינו כדאי לבחון בהקשר לסדר העדיפויות האישיות שלנו. אנחנו שואלים את עצמנו שוב ושוב : מה חשוב לנו? המטרה שלנו היא לפנות יותר זמן לעצמנו ולהיות מאושרים יותר בחיים. עצם המאמץ הזה שאנו משקיעים בתחום הכספי, מאפשר לנו להשיג את הדברים האלה וזו הסיבה שאנו שמים את העניין הזה בראש סדר העדיפויות שלנו. תמיד קיימת דרך חלופית לעשות משהו. במקרים רבים, גם דרך טובה יותר מהמקורית שיכולה לחסוך גם זמן וגם כסף. ודרך אגב, עם הזמן גילינו שהרבה מהדברים שפעם נהגנו להוציא עליהם כסף, לא באמת מוסיפים הרבה לחוויית האושר שאותה אנחנו מחפשים.
החיים הם תהליך קבוע. מאז שהחלטנו "לעשות זאת אחרת", אנחנו לוקחים את השליטה על התהליך הזה במקום להניח לו להשתלט עלינו. אנו שואפים להיות גמישים ופתוחים יותר, לשים את פחד בצד ולא לחשוש מלנסות דברים, רעיונות וכיוונים חדשים. כל מה שיש באפשרותנו לעשות כדי להמשיך לחיות באופן הזה. זה משול לנסיעה ברכבת ההרים הכי מגניבה בעולם; בלתי צפויה, מלהיבה, מפחידה לפעמים, מרגשת, כיפית ואף פעם לא משעממת!
כתיבת תגובה