אנחנו הלכנו לחתונה בשבוע שעבר. בן דודו של בעלי היקר התחתן וזה היה מאוד יפה ומאוד מרגש אבל גם גרם לי לחשוב על המנהגים קשורים למתנות ואיך התרבות משפיעה עליהם.
בישראל מביאים צ'ק כמתנה לחתונה. זה מה שנהוג ואני מניחה שיש לזה כמה עדיפויות; זה מאפשר לבני הזוג לרכוש את מה שהם צריכים או עוזר בכיסוי העלויות של החתונה, ולפעמים אפילו משאיר להם עודף לשימוש בחיים החדשים שלהם יחד כזוג נשוי. כאשר רק הגעתי לארץ היה לי קצת קושי עם המנהג הזה, בעיקר משתי סיבות; אחת, מאיפה שבאתי תמיד נותנים מתנה ושניה, כמה אני אמורה לתת?
לגבי הבעיה השנייה, אני מצאתי פתרון נהדר, האתר הזה שנקרא "כמה כסף?" שמחשב עבורנו את הסכום שמומלץ להביא על פי סט של פרמטרים שמזינים לתוך האתר.
היתרון של לתת כסף במתנה, הוא שזה קל. קונים כרטיס ברכה וכותבים צ'ק או מוסיפים מזומנים. זהו זה. החיסרון הוא שזה לא מאוד גמיש. אתה נותן סכום כסף והמקבל יודע בדיוק אם היית קמצני, ממוצע או נדיב. מה שהמקבל בדרך כלל לא יודעים הוא המצב הפיננסי שלך באותו הזמן וכמה אתם מסוגלים באמת לתת. כמו כן, זה גם לא מאוד אישי.
במקום בו גדלתי, הענקת מתנות היא המנהג. גם לזה, כמובן, יש יתרונות וחסרונות. היתרון הוא שזה הרבה יותר אישי ואם אתם מכירים את המקבל טוב אפשר באמת לתת לו או להם משהו שיודעים שאוהבים. עוד דבר טוב על לתת מתנות הוא שאפשר להיות הרבה יותר גמיש עם הסכום שמשקיעים. אפשר לתת מתנה גדולה ויקרה אבל זה בהחלט גם אפשרי לתת משהו יפה שלא עולה הרבה או אפילו לעשות משהו בעצמך. לנו יש דברים שקיבלנו במתנה לחתונה שלנו לפני 13 שנה ושנהנים מהם עד היום.
מצד השני, קנייה או הכנה של מתנה לוקח בדרך כלל זמן. קודם צריך להחליט על מה לתת ואז צריך לצאת לקנות או לשבת להכין. חסרון נוסף הוא שלעתים קרובות מקבלים דברים שלא כל כך אוהבים או לא צריכים. אני מניחה שאפשר תמיד להחליף אותם…..
הפתרון שלי לחתונה הזאת? אנחנו הבאנו את צ'ק, וגם מתנה. מתנה קטנה אבל משהו שאני חושבת שהם יאהבו ושגם יש לו קצת משמעות סמלית.
כתיבת תגובה