אני אוהבת אוכל. אני אוהבת לבשל ואני אוהבת לאכול. אוכל הוא משהו שאני נהנית מאוד ממנו (לפעמים יותר מידי) ולכן אני כנראה מוכנה להשקיע די הרבה מאמץ וזמן בלתכנן, להכין ולאכול אותו! זה כבר ככה כל עוד שאני זוכרת וסביר להניח שזה לא הולך להשתנות בעתיד הקרוב.
מה שהשתנה הוא אופן שבו אני מתייחסת להנושא של אוכל. פעם, אחד הדברים שאני כמעט תמיד הייתי עושה, היה לחשוב קודם כל מה הייתי רוצה לאכול לארוחת ערב ולאחר מכן ללכת לחנות כדי לקנות את הדברים. זה מה שאפשר לקרוא תכנון לטווח קצר מאוד ובזה שכשהתחלנו להסתכל מקרוב על מה שהוצאנו על אוכל, יכולנו לראות שאנחנו הוצאונו הרבה יותר מדי כסף על אוכל, כנראה בגלל דברים כאלה.
במשך כשנה כבר אנחנו מתקצבים את הכסף שלנו ובמיוחד את הכמות הכסף שאנחנו מוצאים בסופר. החלטנו שאנחנו מתקצבים סכום מסוים שמותר לנו להוציא כל שבוע. אנחנו החלטנו שהסכום הזה הוא 500 ש"ח ושהסכום הזה אמור להספיק לנו ולכסות את כל הצרכים שלנו בלי לבזבז. יש שבועות שבו אין לנו בעיות להישאר בתוך המסגרת הזאת ויש שבועות אחרים בהם אנו נאבקים.
הנה כמה מדברים שעוזרים לנו להוציא פחות כסף על אוכל:
אנחנו מתכננים את הארוחות שלנו מראש ועורכים רשימת קניות – ככה אנחנו קונים בעיקר רק את מה שאנחנו צריכים וזורקים גם פחות אוכל לפח
אנחנו מנסים לצמצם את מספר הפעמים שאנחנו הולכים לחנות – מצאנו כי אם הולכים לסופר פחות פעמים כך גם מוצאים פחות כסף שם
אנחנו משתדלים לא לקנות מזון מעובד – ראשית אנחנו לא יודעים בדיוק מה נכנסו לתוך, ושנית מוצרים אלה בדרך כלל יקרים יותר
אנחנו מנסים לקנות בעיקר מוצרים בסיסיים – עם מוצרים כמו פירות, ירקות, מוצרי חלב, קמח, אורז / עדשים ובשר ניתן לעשות כמעט כל דבר
אנחנו מנסים להימנע מלקנות עוגות, עוגיות ולחם – המוצרים האלה הם יחסית יקרים לקנות ועל ידי אפייה אפשר לחסוך לא מעט ובנוסף זה משהו שכיף לעשות עם הילדים
אנחנו משתדלים לא ללכת לסופר עבור מוצר אחד או שניים – בדרך כלל להיות בלי משהו מסוים לתקופה קצרה זה לא סוף העולם והרבה פעמים אפשר לחכות עד הקנייה הבאה (למעט אם זה חלב לקפה הבוקר שלי!)
אני נוטה לשלוח את בעלי היקר לסופר – בצורה די מפתיעה, הכיוון שאני בדרך כלל הקמצנית בבית, כשזה מגיע לאוכל הוא הרבה יותר טוב בלהיצמד לרשימה ולקנות חכם יותר…
מה הן אסטרטגיות הסופר שלך? אני אשמח לשמוע אותם 🙂
כתיבת תגובה