השבוע קראתי על הדו"ח הרבעון האחרון המראה ירידה ברווחים של רשת השיווק הגדולה בישראל שופרסל (אפשר לקרוא כאן). הסיבה העיקרית היא הירידה במכירות ברבעון האחרון, כלומר שאנשים קנו פחות מזון באותה רשת מאשר ברבעון הראשון בשנה שעבר. המגמות מראות כי הצריכה הפרטית יורדת בכמעט כל התחומים. אז השאלה בנושא המסוים הזה היא: האם אנשים קונים פחות מזון ברשתות הגדולות או שהם פשוט קונים פחות?
כפי שציינתי בכתבות קודמות, יש לנו תקציב למזון. יש לנו 500 ₪ בשבוע עבור מזון וחומרי ניקוי. זה לא תקציב גדול למזון במדינה הזאת וזה אומר שעל מנת לשמור על מסגרת התקציב, היינו צריכים לשנות את הדרך שבה אנחנו קונים וצורכים מזון.
שינוי הראשון שעשינו הוא תכנון הארוחות שבוע מראש כדי להיות ממוקדים יותר בקניות שלנו וכדי לקנות רק את מה שאנחנו צריכים על מנת לצמצם את ההוצאות וגם את כמות האוכל שזורקים.
שינוי השני הוא ללכת פחות לקניות. אנחנו עושים קניות פעם אחת בתחילת השבוע ואם יש צורך עוד פעם אחת לקראת סוף השבוע כדי להשלים דברים כמו חלב וביצים. כמו שזה נראה, כשהולכים פחות לסופר מוציאים פחות כסף על אוכל!
שינוי השלישי הוא לקנות פחות מזון מעובד. רוכשים יותר מוצרי בסיס ועושים יותר דברים בעצמנו. כדוגמא, אלו דברים שכמעט הפסקנו לקנות: לחם, רטבים לסלט, פסטה, בשר קפוא ומעובד. אבל לה יש את כל הזמן שבעולם, אתם בטח חושבים לעצמכם, היא עובדת מהבית! אבל האמת היא שזה הכל עניין של הרגל; ככל שעושים משהו יותר פעמים, עם הזמן אפשר לעשות את זה יותר מהר. לדוגמא, אפיית לחם לוקחת לי בערך 5 דקות עבור הבצק ו-30 שניות כדי להכניס אותו לתנור, חוץ מזה שהוא מטפל בעצמו . עם פסטה נכנסנו לשטח חדש לגמרי ועדיין לוקח לנו קצת זמן להכין. מצד השני, העלות היא מינימאלית והתוצאה היא מדהימה….
לא משנה מה הסיבה שאנשים קונים פחות ברשתות השיווק הגדולות, אבל אני יודעת שאנחנו ממשיכים בלנסות ולקצץ בעלויות שלנו בתחום זה וכל הזמן מחפשים דרכים חדשות לעשות זאת. בכל צעד בדרך, אנחנו נשמח לשתף אתכם.
אני אשמח מאוד לשמוע את דעתכם על הנושא ….
כתיבת תגובה