אנחנו אף פעם לא שילמנו עבור כבלים, לא כי אנחנו חושבים שזה דבר לא טוב, אלא בגלל שאנחנו צופים בטלוויזיה כל כך מעט, שזה לא שווה את ההוצאה בשבילנו. אנחנו צופים בחדשות פעם בכמה זמן ותאמינו לי, החיים הם הרבה יותר יפים בלי … מידי פעם אני צופה בפרק או שניים של איזה שהיא סדרה, אבל זה פחות או יותר זה. אצל בעלי היקר זה בערך אותו דבר, אולי חוץ מהימים האלו כשיש מונדיאל;-)
הנקודה שלי היא לא אם צריך להיות לך כבלים או לא. הנקודה היא, שרק בגלל שיש דברים מסוימים לרובם, אולי זה לא הדבר הנכון בשבילך. כל אדם הוא שונה ויש לו או לה סדרי עדיפויות, אמונות, ותפיסות עולם שונות, שהן חלק ממה שהוא או היא. משהו שהוא מאוד חשוב לי אולי לא כל כך חשוב לשכן שלי או החבר הכי טוב שלי (למרות זאת, זה די מהקל על הדברים אם זה גם חשוב בשביל אלו ששותפים לחיים שלנו!).
התקציב הוא כלי שניתן להשתמש בו כדי להגדיר את היעדים הפיננסיים שלנו, כמו דברים שאנחנו רוצים לחסוך אליהם, אבל סדרי העדיפויות שלנו בהחלט גם צריכים להיות גורם חשוב כאשר מתכננים אותו התקציב.
אז מה אני מתכוונת? אני מתכוונת שכאשר אנו מתכננים את התקציב שלנו אנחנו צריכים להבין אלו הדברים שחשובים לנו ואלו לא. בדרך זו יהיה קל יותר, ויעיל יותר לקבל את ההחלטות שבאמצעותן אנחנו יכולים לחתוך בהוצאות ואיפה שזה לא יהיה כדאי, כי המאמץ יהיה גדול מדי כדי לבצע את השינוי.
באותו אופן שכולנו מיוחדים ושונים זה מזה, כך גם התקציב צריך להיות מיוחד ומותאם אישית לכל אחד אתנו כך שהוא מתאים ל דרך חיים ואת הצרכים שלנו. באותו אופן שאין שני אנשים זהים גם לא יהיו שני תקציבים זהים.
אני ממליצה לעבור על כל ההוצאות שלך ולהתחיל לחשוב על כל קטגוריה בנפרד (כדוגמא לכך יש את רשימת הקבוצות הוצאות שציינתי בכתבה הקודמת). תחשבו במונחים של: עד כמה זה חשוב לי? כמה אנחנו יכולים לחתוך פה?
אם צריכים לקצץ, אז צריכים לקצץ, אבל ההחלטה לאיפה לעשות זאת היא צריכה להיות שלכם!
כתיבת תגובה