לחיות לפי תקציב משמעותו שלפעמים יש דברים שצריכים להוריד כדי שהמשוואה בין ההכנסות והוצאות יכולה לעבוד. כמובן שדברים אלו משתנים מאדם לאדם, מכיוון שלכולנו יש סדרי עדיפויות שונים, ובהחלט צריך לקחת אותם בחשבון כאשר אנחנו מחליטים על מה להוציא את הכסף שלנו.
אלה כמה מהדברים שהורדנו או שמתכוונים להוריד מהתקציב שלנו:
מים מינרלים – מכיוון שאנחנו גרים באזור שבו איכות המים היא טובה אנחנו לא רואים סיבה לבזבז כסף על מים מינרלים. קנינו כמה בקבוקי זכוכית עם מכסה מאיקאה שאנחנו שומרים במקרר, כך שתמיד יש לנו מים קרים בהישג היד.
כבלים – האמת שזה דבר שאף פעם לא שילמנו עליו. היו לנו כבלים לתקופה מסויימת בדירה האחרונה שהשכרנו, אבל לא ראינו הרבה. קנינו מקלט דיגיטלי (בערך 200 שקל) ודרכו יכולים לקבל את ערוצי 1, 2 ו-10. חיבור אינטרנטי טוב הוא לפי דעתי הרבה יותר חשוב כי היום אפשר להשיג כל דבר ברשת (גם באופן חוקי :-)).
מנוי לחדר כושר – כל כמה שנים אני קונה מנוי שנתי לחדר כושר וכמעט מיד מתחרטת. ברגע זה אני נמצאת בחודש האחרון של המנוי הנוכחי שלי ולכן החרטה מאוד טרייה אצלי! קיימות המון אלטרנטיבות שונות כמו הליכה, ריצה, רכיבה על אופניים, פעילות גופנית באמצעות סרטונים באינטרנט ותוכניות, ועוד .האתגר הוא להיות חזק ולעשות את הדברים האלה, אבל שוב זה אותה תכונה שצריך כדי ללכת לחדר כושר …
ארוחת צהריים – מאז שאני עובדת בעיקר מהבית בפיתוי לקנות ארוחת הצהריים די פחת, אבל גם כשעבדתי במשרד בעיר הגדולה הרשתי לעצמי לקנות ארוחת צהריים רק פעם עד פעמים בשבוע, וחוץ מזה להביא ארוחת צהריים מהבית. קנייה של ארוחת צהריים על בסיס יומי יכולה בקלות להגיע למאות שקלים בחודש וזה פשוט חבל.
מזון מעובד, לחם ועוגות– מאז שיש לנו תקציב לאוכל כמעט הפסקנו לקנות מזון מעובד – החזרה ליסוד הוא פשוט זול יותר וגם הרבה יותר בריא. גם בתחום האפייה גיליתי באמת אפשר לחסוך הרבה כסף אם עושים לבד ולא קונים!
אלו כמה מהדברים שברשימה שלי. מה בשלך?
כתיבת תגובה