מניסיוננו, ההוצאות על מזון יכולות מהר מאוד להפוך לגבוהות מדי, אבל בו זמנית זה גם אחד התחומים שדי קל להוריד בהם מבלי שנחוש בכך יותר מדי. לכן הגענו להחלטה להשקיע מאמץ בתחום המסוים הזה.
במטבח שלנו יש מעטפה המכילה 500 ₪. זהו הסכום השבועי שהקצבנו לעצמנו להוציא על מצרכי מזון, חומרי ניקוי ומוצרי היגיינה (בבית של 4 נפשות). אה, ומזון לחתול, כי אחרי כמעט 15 שנים איתנו, בעלי היקר טוען שהיא גם כן בת משפחה 😉
אני בעד ונגד ניהול כלכלי במזומן , אבל במקרה הזה החלטנו שזה היה הדבר ההגיוני ביותר. עצם העובדה שהקצבנו לעצמנו סכום שנקבע מראש במזומן בתוך מעטפה, הופכת את הסכום שאנחנו רשאים להוציא לממשי יותר. אם לא נשאר כסף במעטפה, אנחנו לא קונים יותר. אם יש, אנחנו יכולים להעביר את הסכום לשבוע הבא. אל תדאגו, עוד לא קרה שהלכנו לישון רעבים!
כן, זה יכול להיות קצת מפחיד בהתחלה לגשת לקופה ולחשוש שאין מספיק כסף במעטפה. מה אם צריך להחזיר מוצרים? לא נעים אבל לא נורא. עם הזמן, אבל, למדתי להעריך כמה מוצרים אפשר לשים בעגלה, וחוץ מזה, תמיד אפשר להשתמש בחישוב מתמטי!
אנחנו כבר משתמשים בשיטה זאת לסירוגין בשנתיים האחרונות ולמרות שזה לא תמיד קל, זה כן בר ביצוע (וגם יחסוך לכם כסף)! הנה כמה דברים שעוזרים לנו:
תכנון, תכנון ועוד תכנון. זה אולי נשמע מעט משעמם אבל זה עוזר. כאשר אני יודעת מה אני הולכת לבשל, אני יודעת מה אני צריכה לקנות!
ללכת פחות. זה כמעט כמו סוג של קסם, אבל באמת, כמה שהולכים פחות לחנות, ככה קונים פחות.
חזרה לבסיס. אני מנסה להימנע ממזון מעובד וקונה בעיקר מוצרי בסיס; הרבה פירות וירקות, מוצרי חלב, קמחים, פסטה, אורז, קטניות, בשר ודגים. זה יותר זול ככה ונותן לנו הרבה יותר אפשרויות לבישול מגוון.
להיות יצירתיים. האם אתם יודעים כמה פופקורן אפשר להכין בעצמנו בסיר משקית אחת של גרגרי תירס שעלותה כ-5 ש"ח?
עשה זאת בעצמך. אני יודעת שזה עלול לקחת קצת יותר זמן מאשר לקנות, אבל באמת קשה לשים מחיר על ריח של כיכר לחם אפוי טרי או מגש של עוגיות שבדיוק יצאו מהתנור.
שיטות, רעיונות או חוויות משלכם? אני אשמח מאוד לשמוע אותם.
מתכונים בתמונה: צ'יפס שעועיצ ירוקה, מוקפץ עם בקר, קציצות דניות בקארי, סלט סלק עם גבינה בולגרית, מאפינס תירס עם בטטה ו"המבורגר" פוקציה.
[…] אפשר לקרוא כאן עוד על תקציב האוכל שלנו ו-איך אנחנו חוסכים על אוכל. […]