כאשר רושמים את כל ההכנסות וההוצאות אפשר לקבל תמונה די טובה של לאן הכסף הולך – וזה יכול להיות דבר די מפחיד! כשעשינו את התרגיל התברר לנו שאנחנו מוצאים הרבה יותר מדי כסף על מזון. כפי שבעלי מנסח את זה כל כך יפה, חבל להשקיע כל כך הרבה על משהו שבכל מקרה פשוט יוצא שוב … אני מסכימה אבל גם לא מסכימה מכיוון שאוכל הוא ,ותמיד היה, חלק מאוד חשוב בחיי (רק תשאלו את אמא שלי והיא תספר לכם את הסיפור על איך אני,כתלמידת בית ספר, הייתי מתקשרת אליה בצהריים בעבודה ושואלת אותה מה יש לארוחת ערב).
כחלק מתהליך התקציב החלטנו לצמצם את הוצאות המזון שלנו. מדובר בהוצאה קבועה גדולה מאוד ואנחנו היינו בדעה שיכולים להסתדר גם בפחות. כפי שציינתי קודם, זה תחום חשוב מאוד עבורי והרעיון הוא לא לחיות מתפוחי אדמה ודייסה. האתגר הוא למצוא דרך לאכול טוב בפחות.
ישנן דרכים רבות לתקצב. במקרה שלנו בחרנו את שיטת המעטפה. בכל יום ראשון אנו מוציאים 500 שקל ( כ -140 $) במזומן, שמים אותם במעטפה וזה מה שאנחנו יכולים להוציא על מזון באותו בשבוע. סכום זה צריך לכסות את כל המזון ואת חומרי הניקיון ל-4 נפשות (שני מבוגרים ושני ילדים בגילאים 5 ו -7).
האם זה קל? כלל לא! זה דורש הרבה תכנון ,אבל בסופו של הדבר מצאנו שזה בר ביצוע, במיוחד אם אנחנו פועלים לפי חלק מעקרונות אלו:
- לאפות לחם ועוגות במקום לקנות
- מרק לפחות פעם בשבוע
- בשר/ דגים 3-4 פעמים בשבוע
- הרבה ירקות ופירות
- ירקות ופירות בהתאם לעונה
- מוצרים באיכות טובה
- תכנון ארוחות שונות עם מרכיבית דומים
וכן, אני חייבת להודות, שהיו שבועות שבהם נשברנו והוצאנו קצת יותר ממתוכנן … 🙂
כתיבת תגובה