כמו שאתם בטח יודעים, יש לנו תקציב. העניין עם תקציבים הוא, שאם לא עושים מעקב חודשי ולא עוקבים אחרי ההוצאות על בסיס קבוע, זה לא מאוד מועיל. צריכים להיות כל הזמן עם היד על הדופק ולהתעדכן לפחות פעם אחד בחודש על מנת שהתקציב יהיה מועיל ושייתן את המסגרת הנכונה בשבילכם.
בתחילת חודש זה, בדקתי את מצב חשבון הבנק שלנו ונכנסתי קצת להלם – היתרה הייתה הרבה יותר נמוכה ממה שהיא הייתה אמורה להיות. נכנסתי די ללחץ, ולכן זה לקח לי קצת זמן להבין שאף אחד לא גנב לנו את הכסף; אנחנו פשוט בזבזנו הרבה יותר מדי בחודש שעבר! אז מה קרה? הכל התנהל בצורה חלקה ולכן הפסקתי לעקוב ולשים לב למצב!
על מנת להחזיר את עצמי בחזרה למסלול, וגם לתת לכם כמה טיפים, הנה כמה נקודות שאפשר להתרכז בהן כאשר בונים תקציב.
צריך לגלות כמה מרווחים ומוצאים במצב הנוכחי
הצעד הראשון הוא להסתכל על ההוצאות וההכנסות שלכם בשלושת החודשים האחרונות לפחות על מנת למצוא את הממוצע החודשי שלכם לגביהן. משתמשים בדפי פירוט של כרטיסי האשראי ותדפיסי בנק של כל חודש כדי לסכם את כל ההוצאות והכנסות לכל חודש בנפרד.
אני משתמשת בגדול בקטגוריות האלו כדי לסדר את ההכנסות וההוצאות שלי:
הכנסות:
משכורות
קצבת ילדים
מתנות והכנסות אחרות
הוצאות:
שכר דירה/ משכנתא
ארנונה, חשמל, מים וביוב
תקשורת (אינטרנט, טלפון, טלפונים סלולריים, כבלים, וכו')
ביטוחים
הוצאות רכב ותחבורה
ביגוד
חינוך וחוגים
קוסמטיקה, מספרה ותרופות
פנאי, מסעדות ונופש
אחר
מומלץ מאוד לחזור שנה שלמה אחורה כי חלק מהוצאות הן עונתיות ומשלמים אותם רק פעם בשנה.
כיצד להשתמש בממוצעת כדי לבנות את תקציבכם
מהתרגיל הקודם יש לנו עכשיו תמונה של איך מורכבות ההוצאות ההכנסות החודשיות שלנו. האיזון הנכון יהיה כאשר ההכנסה גדולה יותר או שווה להוצאות. זה לא אמור להיות הפוך!
עכשיו צריך לעבור על הסכומים בכל קטגוריה ולבדוק האם חושבים שהם נראים בסדר או האם צריכים להורידאו להוסיף לסכום הקיים כך שהוא יתאים לחיים ולצרכיכם. לכולנו יש סדרי עדיפויות שונות וחשוב לחשוב עליהן כשמגדירים את הסכומים לתקציב. הסכום שנקבע בכל קטגוריה תלויה בכם, אבל שורה התחתונה היא, שסך ההוצאות שאינם יכול להיות גדול יותר מסך ההכנסות.
תזכורו לקחת בחשבון, הוצאות עתידיות והוצאות מתוכננות, כמו גם תשלומים לחיסכון, פנסיה והשקעות.
כיצד לעקוב ולבצע שינויים לתקציב שלך
בעוד שרוב ההוצאות ששלמו בכרטיס אשראי או ירדו ישירות מהחשבון בנק הן קלות לזהות, כסף ששולם במזומן הרבה יותר קשה לעקוב אחרי. אנו נוטים להוציא כסף מהכספומט, אבל אחר כך לא לגמרי בטוחים לאן הם הולכו בסופו של הדבר. לסוג ההוצאות אלו אני ממליצה להשתמש בגיליון אקסל, דך נייר במחברת או אפליקציה בנייד כדי לרשום כל פעם שמשלמים משהו במזומן. בדרך זו, תהיה לכם תיעוד של כל ההוצאות כאשר בסופו של החודש מגיע ואתם צריכים לסכם את החודש מההיבט הכספי.
כל חודש הוא שונה וזה יכול להיות קשה לתקצב במצב כזה. אפשר לעשות תקציב שהוא אותו דבר עבור כלחודש ואז פשוט לקחת בחשבון שאולי יהיו חודשים שלא יהיו באיזון מוחלט. בבלוג של בריאן פורמן (שמאודמומלץ, דרך אגב) הוא כותב על גישה אחרת שבו עושים התאמה של התקציב החודשי כל חודש על פיהוצאות שיודעים שיהיו באותו חודש. אני אוהבת את הרעיון שאנסה גם ליישם.
כך או כך, אני חושבת שזה טוב לחזור ולבצע שינויים לתקציב לעתים קרובות לתקציב, כי כמו כל דבר
אחר בחיים, שום דבר לא נשאר אותו הדבר ….
אני מקווה שכתבה זו הייתה מועילה. אם יש שאלות נוספות או זקוקים לעזרה לבנות תקציב, מוזמנים לפנות אליי כאן.
[…] צריכים תקציב? רוצים תקציב? הנה איך! […]